Trimsalon

Wij verzorgen en/of wassen je hond !!

Geef je het toch
liever uit handen?

Soms is het niet mogelijk om je hond zelf uit te kammen en/of te wassen. Uiteraard willen we uw viervoeter dan ook zelf verwennen met een wasbeurt of een volledige verzorgingsbeurt. Indien nodig worden ook de oren proper gemaakt en de nagels geknipt.

Afhankelijk van de soort vacht zal meer of minder geborsteld moeten worden alvorens te wassen. Indien nodig worden onderwol en eventuele klitten verwijderd en kan je trouwe vriend achteraf nog met de schaar gefatsoeneerd worden.
In sommige gevallen is een scheerbeurt zelfs wenselijk.

Onze verzorging is vooral gericht op de middelgrote tot grote hondenrassen. Uiteraard kunnen alle hondenrassen door ons ook enkel gewassen worden (op voorwaarde dat de vacht het op dat moment toelaat vb. niet te veel onderwol,  geen klitten ed).

Uitborstelen of scheren

Wassen & drogen

Afwerking

Stap 1:

Uitborstelen

De soort vacht van je huisdier bepaalt de manier van borstelen en ook welke kam, borstel en/of hark je hiervoor moet gebruiken. Uiteraard kiezen wij ons materiaal zodanig dat de vacht niet beschadigd bij het borstelen en dat het voor je lieveling geen onaangename ervaring is. Rassen met een ondervacht moeten op regelmatige tijdstippen geborsteld worden. Daarnaast zal je merken dat in het voor- en najaar (= rui-periode) je viervoeter doorgaans meer haar gaat verliezen en dat dit het moment is om de vacht eens grondiger onder handen te nemen.

Stap 2:

Wassen

Wat is er nu leuker dan een grondige wasbeurt waarbij we de shampoo zorgvuldig over de ganse vacht verdelen en voldoende laten schuimen door een aangename massage? Het water is op kamertemperatuur en de shampoo bevat natuurlijke producten.
Belangrijk is wel dat we de shampoo volledig uit de vacht spoelen en nadien met een aangepaste vocht-absorberende handdoek (Pet-Towel) de vacht handdoek-droog maken.

Stap 3:

Drogen

Met een speciale blazer worden de haren verder droog geblazen. Door tegelijk te kammen en te blazen, zullen de nog loszittende haren eveneens verwijderd worden.

Stap 4:

Afwerking

Eenmaal droog, wordt de laatste “finishing touch” toegevoegd zodat je troetel er weer piekfijn zal uitzien. Afhankelijk van het ras zal er uiteraard meer of minder knipwerk nodig zijn.

Voor & na.

De meeste honden ondergaan bij ons een echte metamorfose als wij ze een volledige verzorgingsbeurt geven. Onderwol en/of dode haren worden verwijderd en het model wordt gefatsoeneerd. Na de wasbeurt zijn de viervoeters proper, voelen ze aangenaam zacht en ruiken daarbij nog lekker ook. Kortom, ze zien er ongetwijfeld weer als nieuw uit!